Client :

Alexandria Governance, Egypt

 

Location :

Alexandria, Egypt

 

Area:

5000 m2

 

Year:

2012

 

Scope:

 

                 1st Prize Design Award

 

Mansheya Square Urban Development Design,
2012 Competition held by Alexandria Governance.

Mansheya Square located in the central area of downtown Alexandria, a location rich with architectural heritage buildings, yet there is a current need for solving Vehicles & Pedestrian circulation, & reconstructing parking areas on site along with the landscaping & exterior elements arrangement to form a new Urban spirit in the center of the old town in Alexandria. 

Our proposal includes reconstructing old architectural buildings on site that had a historical impact in Egypt's history reviving the original spirit of the district, constructing vehicle underground tunnels, parking & shopping areas & rearranging the landscape to create a recreational pedestrian area. 

 

 

 

 

Mansheya Square Renovation

Alexandria Competiton

 

Award : 1st Prize Award

 

Project in Collaboration with

Pacer Architects

Sheet-05.jpg
Sheet-07.jpg
Sheet-01.jpg
Sheet-06.jpg
Sheet-02.jpg
Sheet-09.jpg